top of page
Er godt å ha denne tjukka tilbake i stal

Hestesvømming er god trening for hester, både som alternativ til den vanlige treningen, og som rehabilitering etter skader. 

Vi trener alle hester i rettstrekket først, men trygge hester kan trenes i rundbassenget også. Det gir muligheter for lengre "drag" i svømmingen, og på den måten kan man tilpasse treningen enda mer. 

Svømmetrening er først og fremst styrkende for hestens bakpart, bukmuskulatur og kondisjon. Men mange opplever også hestene som mykere etter svømming, og for de hestene som virkelig ligger opp i vannskorpa når de svømmer har også ryggmuskulaturen stort utbytte av svømming. 

Det finnes ulike teknikker for å tilpasse svømmingen til hver enkelt hest, så hvis du er i tvil så anbefaler vi at du tar en veiledningstime når du har kommet litt igang med svømmetreningen også, slik at dere kan få trent mest mulig hensiktsmessig. 

De fleste hester har god teknikk, men noen trenger allikevel litt hjelp til å bruke kroppen sin maksimalt og slik få et godt utbytte av svømmingen. 

Hestesvømming: About Me
Hestesvømming: About

PRISER FOR HEST I SVØMMETRENING


Helpensjon inkl. svømmetrening 5 ganger per uke (man-fre).

Stor hest/ traver: 9000kr + mva

Ponni/ islandshest: 8000kr + mva

Tillegg hingst/utbryter: 1000kr 

Tillegg:

Kjøring: 5kr pr. km + bom

"Følge av hest" (f.eks veterinær): 150kr per time

Barbering (Hester som står i trening over mer enn noen uker anbefales at er helklipt for å minske risiko for våteksem etc.): 800kr + evt domesodan

(prisene er endret og vil gjelde nye bookinger fra 1.2.2021)

Vi forsøker tilpasse opplegg og treningsmengde etter eiers ønsker og hesten behov. Vi bruker jevnlig måling av puls for å unngå overtrening eller underprestasjon, og holder løpende oppdateringer underveis hvis det er ønsket.

Kortere opphold:

Døgnpris inkl fullpensjon som beskrevet over (uten svømming): 180kr+mva

Svømming per gang for hest i fullpensjon: 220kr+mva 

Øvrige priser finner man under booking.

Horse Stall Portrait
Hestesvømming: Welcome
bottom of page